KinderKunstClub

Slotervaart

tu

 
 

NAT┌┌RLIJK KUNST

Voor meer foto's van het kinderproject "Nat˙˙rlijk Kunst" klik op de foto's.

  

"Nat˙˙rlijk Kunst" in de van Eesterenzaal. Van een lege afwasfles tot vijkoppige draak Ún van poetslap tot stofjesschilderij.
30 Zeer jonge kunstenaars uit Overtoomse Veld weten wel raad met het recyclen van lege plastic flessen, doppen, kurken, eierdozen, pannensponzen, oude lappen etc.

Ze knutselden de uniekste planten- en diersoorten bij elkaar.

Van dit kleurenspectakel is een expositie gemaakt in de van Eesterenzaal (Jan Tooropstraat 6). De opening vindt plaats op woensdag 18 mei om 14.30 uur. De tentoonstelling is die dag al te bezichtigen van 14.00 tot 18.00 uur en zaterdag 21 mei van 12.00 tot 16.00 uur.

  

Met de opbrengst van de plantendag (afgelopen 7 mei) gingen tijdens de Pinksterdagen 30 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar op kunstzinnige wijze aan de slag met afvalmaterialen. Ze werden begeleid door de kunstenaars Marie Raemakers en Rob Logister, die in Overtoomse Veld ook bekend zijn van de cultuurprojecten "Poppen vertellen", "Fantastisch wonen" en "Projectie Project" (onlangs genomineerd voor de Jan Kassiesprijs 2005).
De deelnemende kinderen kwamen van Stichting Stoc en de scholen: Ru ParÚ, El Kadisia,  7e Montessori, Johan Huizinga en Pro Rege.

Creatieve jongeren hielpen ook dit keer de kinderen mee bij het maken van deze verassend mooie kinderkunst. Dit is zeker een bezoek aan de van Eesterenzaal waard.