KinderKunstClub

Licht en Schaduwspel

tu

 

PROJECTIEPROJECT

 Informatie  Verantwoording  Jan Kassiesprijs  Circus  Aladdin  Wereldreis  Maaltijd  Lopend Vuurtje

 

PROJECTIEPROJECT

Het projectieproject is een modern schimmenspel met licht en schaduwbeelden. Het wordt aangeboden als cultuureducatieproject voor scholen en is geschikt voor alle leeftijden. In samenwerking met vier kunstenaars van diverse disciplines wordt een programma ontwikkeld, toegesneden op elk thema dat bij de school en ontwikkelingsbehoefte van de leeftijdsgroep past..

 

PROJECTIEPROJECT

De schaduwbeelden ontstaan door theaterspel van de kinderen met hun eigen schaduw en van zelfgemaakte speelpoppen of voorwerpen. De lichtbeelden worden gemaakt met voorwerpen, tekeningen en gekleurde folies op de overheadprojectoren. Ook wordt met geluid of muziek gereageerd op de ontstane beelden. Met de opgedane ervaring kan een voorstelling ontwikkeld en gespeeld worden.

 

PROJECTIEPROJECT

Het Projectieproject is een al doende ontwikkeld theateronderzoek met een bijzonder visueel en experimenteel karakter. Het is een prima middel tot verdieping van cultuureducatie over de (brede) school en vernieuwend, stimulerend en aanvullend op de gebruikelijke taakstelling van scholen.

 

Contactpersoon: Marie Raemakers, 1e Schinkelstraat 14 1075 TX Amsterdam, tel 06-29478899

Van het Projectieproject kan een videoproductie worden verzorgd door Bas van Buuren

 

PROJECTIEPROJECT

De meewerkende kunstenaars geven en ontwikkelen elk vanuit hun eigen discipline diverse

cultuureducatieprojecten voor kinderen en scholen en zijn hiervoor te benaderen.

Marie Raemakers, schilder, vormgever 06-29478899 www.marieraemakers.nl

Rob Logister, beeldhouwer, vormgever 06-12474941 www.roblogister.info

Bas van Buuren, audio-visueel-, digitale video- en beeldend kunstenaar 020-6620999 klompject@hetnet.nl

Sandra Stark, jazz-zangeres, componiste, theatermaakster 020 6757622 stark@zonnet.nl 

 

UITVOERINGEN

Klik op de titels voor meer informatie

 

CIRCUS

Het circusleven met Tentbouwers, Clowns, Acrobaten en Dieren die grappige, gevaarlijke en vooral magische toeren uithalen.

2007

Met 80 leerlingen van groep 4, 5 en 6 van de Islamitische brede school El Kadisia in Amsterdam Slotervaart en een voorstelling met 15 leerlingen uit die groepen, de voorstelling was voorbereid en ontwikkeld tijdens naschoolse lessen.

Met 50 leerlingen van de groepen 3 en 4 van de Bijlmerdrie in Amsterdam Zuid-Oost en een presentatie op 29 juni

 

WERELDREIS

Broer en zus gaan op reis. Ze vertrekken met de bus van school en reizen steeds verder en verder, tot voorbij onze tijd en ruimte. De groepen 1, 2 en 3 beleven in 7 lessen hierbij spannende avonturen.

2007

Met in totaal 118 leerlingen van groep 3 en 4 van OBS Frankendael, groep 4 van WSV, groep 3 van OBS De Kraal en groep 4 van OBS Linnaeus in Amsterdam Oost i.s.m. st. de Rode Loper op School.

2006

Met 125  kleuters van groep 2 en 3 van de Ru Paré school in Amsterdam Slotervaart.

Met 150 leerlingen van groep 1 en 2 van de Dapperschool in Amsterdam Oost en met 75 leerlingen  van groep 1 en 2 van Louise de Colignyschool  in Amsterdam Oost i.s.m. st.de Rode Loper op School.

 

ALADDIN

Een licht en schaduwspel voor de groepen 1 en 2 over  een eigenwijs jongetje dat betoverende avonturen beleeft, prinses Jasmina ontmoet en . . .

2006

Met 150 leerlingen van groepen 1, 2 en 3 van de Islamitische brede school El Kadisia in Amsterdam Slotervaart

Met 50 leerlingen van groepen 1 en 2 van de Kraanvogel in Amsterdam Oost i.s.m. st.de Rode Loper op School.

2005

Met 125  kleuters van groep 1 en 2 van de Ru Paré school in Amsterdam Slotervaart.
   

MAALTIJD

Het thema "eten" is op alle mogelijke manieren verbeeldt en uitgevoerd door leerlingen van de groepen 6, 7 en 8, naar aanleiding van de bezinning tijdens de Ramadan. En dat 8 lessen lang.

2004

Met 24 leerlingen groep 6, 7 en 8 van de Islamitische brede school El Kadisia in Amsterdam Slotervaart en een voorstelling in de van Eesterenzaal.

 

LOPEND VUURTJE

Leerlingen groepen 6 en 7 vertalen "Water, aarde, lucht en vuur" in beeld en geluid

2003

Met 24 leerlingen van groep 6 en 7 van de Ru Paré school in Amsterdam Slotervaart en een voorstelling in de van Eesterenzaal.

 

SHADOWY

Speels en innemend totaaltheater door 6 pubers.

2003

In 2003 won een jongerengroep van 15 - 16 jarigen de 2e prijs (theater) bij Kunstbende met een projectuitvoering in de Meervaart.Amsterdam

 

PROJECTIE PROJECT

Aan de hand van het thema "Schoolregels" bedachten en speelden leerlingen van groep 6 speel-, licht-, schaduw- en geluidslandschappen.

2000

Met 80 leerlingen van groep 6 van de 2e Daltonschool en de Eloutschool in Amsterdam Oud Zuid en een voorstelling in het Zuider Amstelkanaal theater

 

ZUIDLICHT

De eerste keer projectieproject met kinderen van uiteenlopende leeftijden. Experimenteren met eigen schaduw en zelf gemaakte poppen.

1998

Het Projectieproject werd in 1998 uitgevoerd met buurtkinderen in de leeftijd van 6-12 jaar in sociaal-cultureel centrum Cascade in Amsterdam Oud Zuid

p